portratt-sannas-sida
portratt-sannas-sida

Sanna Koosz

skulptur | måleri

Handmade of Koosz – handgjort så klart

Mitt huvudsakliga uttryck är skulptur – framför allt figurer som är lite skeva och darriga, precis som vi människor kan vara. Man balanserar och faller, bryter ett ben som behöver gipsas, tappar en arm eller glömmer bort att ta med sig öronen. En kan vara drömmande, längtande. Någon annan ser sur ut men är lågmält lycklig på insidan.

För några år bytte jag material till papier maché. Materialet ger mig stora möjligheter att jobba med formkontraster men är också en träning i tålamod. Det är även mitt avstamp i hållbarhetsdebatten – att ta det som skulle slängas och ge det nytt liv.

Sanna Koosz


skulptur | måleri

Handmade of Koosz – handgjort så klart

Mitt huvudsakliga uttryck är skulptur – framför allt figurer som är lite skeva och darriga. Det är relationen figurerna emellan som blir intressant. Hur dom förhåller sig till varandra och sig själva. Jag blir glad när jag gör dom och det återspeglas förhoppningsvis i dom människor som sedan ser dom.

Mina figurer är precis som vi människor kan vara. Man balanserar och faller, bryter ett ben som behöver gipsas, tappar en arm eller glömmer bort att ta med sig öronen. En kan vara drömmande, längtande. Någon annan ser sur ut men kan vara lågmält lycklig på insidan.

För några år bytte jag material från keramik till papier maché. Det nya materialet ger mig stora möjligheter att jobba med formkontraster men ger också en träning i tålamod. Materialet är dessutom mitt avstamp i hållbarhetsdebatten – att ta det som utan vidare eftertanke skulle slängas och ge det nytt liv

  

staltrad_2200x860_telefon

Skulptur & målningar

skulptur1
skulptur3
skulptur2
croped
malning
Målning
snyggLugg1
malning
portratt2

Kontakta Sanna

Kontakta Sanna